Miten urheilija voi hyötyä Hypoxista?

Hypoxi on tunnettu siitä, että sen avulla voidaan kohdentaa rasvanpoltto. Siksi Hypoxia hyödynnetään painonhallinnassa. Mutta harva tietää, että Hypoxista on hyötyä myös urheilijalle. Urheilija käyttää Hypoxia palautumiseen.

Jokainen urheilija tietää, mikä merkitys on palautumisella. Silloin keho palautuu tasapainotilaan ja kehittyy. Palautumisen kannalta oleellista on muun muassa oikein rytmitetty harjoittelu, terveellinen ravinto ja lepo. Palautumista voidaan myös tehostaa ja nopeuttaa Hypoxilla.

Palautumistreeni.png

Hypoxi tehostaa maitohapon poistumista

Maailmalla Hypoxi on käytössä useilla huippu-urheilijoilla ja olympiatason joukkueilla, koska Hypoxi auttaa kehoa palautumaan nopeasti urheilusuorituksesta.

Löydät sekä Porista että Raumalta palautukseen soveltuvat Hypoxilaitteet. Tavallisesti Hypoxi palautusharjoitus tehdään pystypyörässä, jossa urheilija polkee kevyellä vastuksella puolen tunnin ajan. Harjoitus palauttaa lihaksia kevyen harjoituksen ja vaihtelevan ilmanpaineen yhdistelmällä. Yhdistelmä lisää verenkiertoa, poistaa maitohappoa ja tehostaa imusuoniston toimintaa, jolloin myös nesteet ja kuona-aineet lähtevät liikkeelle. Hypoxi myös tasapainottaa hermoston toimintaa.

Koska Hypoxi nopeuttaa palautumista, voi urheilija tiivistää ja tehostaa muuta treeniä. Näin urheilijan suorituskyky paranee.

Painot.png

Hypoxiin ennen lepoa

Urheilusuorituksesta palautuminen on yksilöllistä, mutta Hypoxiin kannattaa tulla treenin jälkeen ennen kuin DOMS-syndrooma (eli harjoituksesta johtuva lihaskipu) iskee. Hypoxin jälkeen on syytä pitää lepoa.

Koska palautuminen on yksilöllistä, säädetään palautusohjelmat aina asiakkaan mukaisesti.


Tavallisesti Hypoxissa käydään sarjaluontoisesti, mutta urheilija voi käydä myös yksittäisissä palautustreeneissä.

Ota yhteyttä Poriin tai Raumalle ja sovitaan ilmaisesta konsultaatiosta!

LUE LISÄÄ:

https://www.hypoxi.fi/mita-on-hypoxi/hypoxi-urheilijoille/