HYPOXI ja lymfakierto - Asiakaskertomus

Imuneste eli lymfa on valkuaispitoista kudosnestettä, jota suodattuu verisuonista kudoksiin.  Toimiva imunestekierto on elintärkeä kehon nestetasapainon ylläpitämiseksi. Lymfakierron häiriintyessä kudos turpoaa eikä neste pääse kulkemaan oikeaan paikkaan. Tilaa kutsutaan ammattitermillä lymfadeemaksi.  

 

Hypoxin alipainehoidon avulla saadaan stimuloitua verenkiertoa iho- ja rasvakudoksiin ja parannettua hapen ja ravinteiden kulkemista kudoksiin. Ylipainehoito taas edesauttaa veren ja nesteiden palautumista rasvakudoksesta sekä stimuloi lymfakiertoa.

Hypoxipyörä S120.png

 50-vuotias nainen kärsii synnynnäisestä lymfadeemasta ja kokee saaneensa Hypoxista apua nestekierron parantamiseen. Apuna lymfadeemaan hoitoon nainen on kokeillut jos monenlaista, lymfabootseista ruokavaliomuutoksiin asti. Lisäksi nainen on hyvin liikunnallinen, mutta sekään ei ole tuonut toivottua apua.

 

Hypoxi aloitettiin 3kk intensiivihoitojaksolla, joka sisältää yhteensä 24 hoitokertaa. Nainen kävi Hypoxilla ensimmäiset kuukaudet tiiviisti 2-3 kertaa viikossa. Kolmas kuukausi oli ylläpitohoitoa kerran viikossa. Intensiivijakson jälkeen hoitoa on jatkettu ylläpidolla. Kertoja on voitu vähentää pikkuhiljaa kerta kahteen viikkoon. Jaloilla olo ja tekeminen tuntuu nyt kevyemmältä, eikä mikään ihme, sillä lähtihän intensiivijakson aikana reidestä -2,5cm.

Hypoxipuku HDC.png

Lue myös asiakaskertomus, miten Hypoxi on auttanut Reumaan: https://www.satakunnankansa.fi/a/nsedi00125715