HYPOXI konsultaatio - Miltä Hypoxi tuntuu?

Hypoxissa on mahdollisuus mennä ensin ilmaiseen laitekokeiluun eli konsultaatioon, koska sitä, miltä Hypoxi tuntuu, on kovin vaikea kuvailla etukäteen. Mutta haluatko tietää, mitä Hypoxissa tapahtuu ja miten sinun tulee valmistautua siihen?

Valmistaudu kotona

Hypoxia ennen on hyvä syödä ateria, joka sisältää hiilihydraattia. Syö ateria vähintään tuntia ennen Hypoxia. Ateriasta ei saa olla kuitenkaan yli neljää tuntia, koska silloin energiatasot alkavat laskea.

Pukeudu Hypoxiin pitkähihaiseen paitaan ja pitkäpunttisiin housuihin ja laita sukat jalkaan. Vaatteet pitää olla rennot, mukavat ja sellaiset, että niillä on hyvä liikkua. Esimerkiksi puuvillatrikoinen paita ja legginsit ovat hyvä valinta.

hypoxi_vaatteet.png

Pakkaa reppuun mahdollisesti vaihtovaatteet ja pyyhe, sillä halutessasi voit sekä Porissa että Raumalla käydä myös suihkussa hypoxitreenin jälkeen. Muista myös vesipullo! Sisätreenikengät voi ottaa mukaan, jos haluat polkea pyörää kengät jalassa.


Varaudu täyttämään tietoja

Kun saavut Hypoxi-studiolle ohjaaja antaa sinulle kaavakkeen täytettäväksi. Kaavakkeessa kysytään terveystietoja. Hypoxi soveltuu kaikille terveille aikuisille, mutta ei jos olet raskaana. Jos sinulla on sydänsairaus tai hoitamaton korkea verenpaine, lupa kevyeen liikuntaan kannattaa kysyä lääkäriltä.

Kaavakkeen tiedot on tärkeitä myös siitä syystä, että niiden avulla Hypoxi-ohjaaja pystyy säätämään laitteita. Hypoxista on hyötyä esimerkiksi silloin, jos kärsit heikosta verenkierrosta jaloissa. Kaavakkeessa kysytään myös, miksi olet tullut Hypoxiin.


Pötköttelyä avaruuspuvussa

Kun tiedot on käyty ohjaajan kanssa läpi, siirrytään lämmittelyyn. Se tapahtuu avaruuspuvun tai sukelluspuvun tapaisessa puvussa maaten paikallaan.

Kun asetut makuulle hoitopöydälle, pukuun kiinnitetään letkuja. Ensin puvusta imetään ilma pois, jolloin olosi tuntuu kuin sinut olisi tyhjiöpakattu. Tämän jälkeen puvun sisäpuolella olevat kuminystyrät alkavat hieroa vatsaasi, pakaroitasi ja reisiäsi. Tunne on jännä. Saat rentoutua maaten paikallasi silmät kiinni ja nauttia kuplinnasta.

Lämmittelylaite on myös syy, miksi sinulla pitää olla pitkähihaiset vaatteet. Kumiset nystyrät voisivat tuntua ikävältä paljasta ihoa vasten ja toki vaatetukseen on myös hygieniasyy.

Hypoxi alkulämmittely.png

Pyöräilyä matalalla sykkeellä

Lämmittelyn jälkeen on aika siirtyä polkupyöräilyyn. Pyörässä vyötärölle puetaan korsetti, joka pitää vaihtelevan ilmanpaineen polkupyörän sisällä. Matalasykkeinen liikunta yhdistettynä ilmanpaineen vaihteluun on se juttu, joka saa Hypoxissa rasvanpolton kohdistumaan vatsaan ja alavartaloon.

Moni liikuntaa harrastamaton pohtii, jaksaako pyöräillä puoli tuntia yhteen menoon kuntopyörällä. Se on kuitenkin turha pelko. Kukaan ei ole vielä jättänyt pyöräilyä kesken. Vauhti pidetään sen verran maltillisena, että puoli tuntia kuluu yllättävän nopeasti ja helposti.

Polkupyörää poljetaan joko sukkasillaan tai sisäkengillä. Hypoxi laitteessa verenkiertosi paranee pyörän sisällä. Kun puolen tunnin pyöräily on ohi, muistuttaa polkupyörä maltillisesti lämmitettyä saunaa.

Polkupyöräilyn jälkeen Hypoxi on ohi. Voit vaihtaa vaatteet ja halutessasi myös käydä suihkussa.

Juo vettä Hypoxin jälkeen

Hypoxi laittaa kehon nesteet liikkeelle. Tästä syystä on tärkeää muistaa juoda tarpeeksi vettä. 

Heti Hypoxin jälkeen ei kannata syödä kahteen tuntiin, koska sinä aikana keho polttaa vielä tehokkaasti rasvaa. Myös hiilihydraatit ovat pannassa Hypoxin jälkeen seuraavat 6 - 7 tuntia. Kiellettyjen listalla ovat myös makeat hedelmät. Syö siis vain proteiinia, kasviksia ja vaikka marjoja seuraavilla aterioilla.

Hypoxin jälkeen samana päivänä ei suositella myöskään raskasta liikuntaa, saunomista tai hierontaan. Hypoxissa verenkierto kohdistuu tietylle alueelle kehossa ja rasvanpoltto jatkuu vielä Hypoxin jälkeen. Raskas liikunta, sauna ja hieronta vaikuttavat aineenvaihduntaan, verenkiertoon koko kehossa, jolloin Hypoxin hyödyt ja tulokset eivät ole parhaat mahdolliset.

Kiinnostuitko?

Kerroin alussa, että se, miltä Hypoxi tuntuu, on vaikea kuvailla, koska kokemus on myös yksilöllinen. Jalat ja alakroppa saattavat tuntua lämpimiltä ja olo vähän raukealta jo ensimmäisen kerran jälkeen. Saatat myös huomata, että voit joutua käymään useammin vessassa. Toisilla saattaa esiintyä myös päänsärkyä, ihan kuin hieronnankin jälkeen.

Mutta vasta kokeiltuasi voit tietää, miltä Hypoxi sinusta tuntuu. Varaa siis aikasi maksuttomaan konsultaatioon. Tervetuloa Hypoxiin!

Raumalla toimimme liikunta- ja hyvinvoitikeskus MoveUs tiloissa, Kaivopuisto 33. Voit soittaa meille 0400 103827 tai laittaa viestin rauma@hypoxi.fi

Porissa toimimme osoitteessa Otavankatu 15. Voit soittaa meille 040 1413050 tai laittaa viestin pori@hypoxi.fi